Een conceptuele shoot, wat is dat?

Een conceptuele shoot wat is dat?

In het kloppende universum van visueel vertellen, is er een rijk waar creativiteit meester is – het stylen en regisseren van een fotoshoot. Dit gaat niet alleen om het maken van foto’s; het gaat om het maken van een epische saga van stijl, verbeelding en pure durf. Maak je klaar voor een avontuur in de wereld waar elke klik van de camera een feestje is.

Stel je voor: een moodboard zo heerlijk dat je meteen zin krijgt om aan de slag te gaan. Conceptualisatie gaat niet alleen over ideeën; het gaat om het brouwen van een cocktail van inspiratie en een vleugje rebellie. We hebben het over dromen zo groot dat ze een eigen postcode nodig hebben. Werk samen, brainstorm en laat die creatieve vonken vliegen – want in deze wereld is de enige limiet je verbeelding.

Die verbeelding gaan wij ook samen opzoeken binnen onze shoot om zo te zorgen voor een verhaal die perfect bij jou aansluit. Ik zal je aan de hand van een shoot die heb gehad uitleggen hoe ik hier te werk ben gegaan en welk avontuur je met mij aangaat bij het boeken van een shoot.

Self love concept
Dit concept zat al een tijdje te borrelen in mij en ik wilde deze graag gaan uitwerken. Gelukkig liep ik iemand tegen het lijft met dezelfde gedachte. Het concept gaat over hoe zelfliefde tegenwoordig iets is wat iedereen moet doen en dit soms juist ook druk op legt. Die zoektocht naar zelfliefde kan namelijk best verstikkend zijn. Met deze gedachte ben ik online gaan kijken en heb ik zo een moodboard gemaakt. Vanuit hier teken ik vervolgens de set uit en plan ik in wat er allemaal nodig is.

The perfect set
Samen hebben we een laatste check gedaan en is het moodboard nu echt helemaal goed. Yay, nu kan ik aan de slag met alle creativiteit die al lekker zat te borrelen in mijn brein. Trust me, het gaat een epische set worden waar jij helemaal van ‘aan’ gaat. Ik maak een shotlist om te kijken welke shots ik zeker wil maken en welke styling ik nodig heb. Als dit klaar is plan ik winkelbezoekjes in of kijk ik gewoon in mijn voorraad aan styling in de studio. Moet er iets gemaakt worden dan draai ik daar zeker niet voor om. Kortom alles om het moodboard helemaal tot leven te laten komen.

Post shoot
Nu deze epische shoot dat voorbij is en we weer zijn bijgekomen is het tijd om foto’s te kiezen. Dit is vaak moeilijker dan je denkt… Er is ook een mogelijkheid om ze samen met mij te zoeken om zo tot een sterke selectie te komen. Eenmaal gekozen ga ik aan de slag om alle foto’s te retoucheren om de finishing touch te geven aan een supertof concept die jouw branding naar een next level tilt.

Begint het bij jou ook te kriebelen om een tof concept neer te zetten samen met mij? Plan een kennismaking in en dan gaan we samen kijken wat er allemaal mogelijk is

Wauw Vera, ik heb mij al een lange tijd niet meer zo mooi gevoeld.

Wauw Vera, ik heb mij al een lange tijd niet meer zo mooi gevoeld. Nou, die kwam even binnen hoor… Stond ik daar tijdens de shoot met tranen in mijn ogen. Dit is dus wat foto’s kunnen doen ✨ . Dat je samen een moment hebt die puur en echt voelt. Ik weet uit ervaring hoe shit het kan zijn om je niet mooi te voelen en probeer tijdens de shoot altijd iedereen op zijn gemak te laten voelen. Duurt het dus iets langer? Dan gaan we gewoon langer door, want jij moet je natuurlijk het fijnst voelen.

Het gaat bij een foto dus niet altijd om het eindresultaat, maar ook om het moment zelf. Als die al helemaal fijn voelt en je zelfverzekerd naar huis gaat is die foto alleen maar een kers op de taart.

VISIT US

Burgermeester Brokxlaan 4a Tilburg

+31 (0) 6 81 09 43 95
vera@studioverus.nl

© 2023 Studio Vérus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *